2012 m. rugpjūčio 19 d., sekmadienis

The Enchantress: The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel - Michael Scott

Svarbi informacija apie leidinį:

Žanras: Fantastika, trileris, mistika,

Leidykla: Random House;

Išleidimo vieta: Didžioji Britanija;

Išleidimo metai: 2012

Puslapių skaičius: 416 psl.;

The Enchantress picks up where its predecessor, The Warlock left off. Two of its central characters, the fifteen year old twins, Sophie and Josh Newman, have been re-united after being briefly separated. The twins, along with John Dee and Virginia Dare, go back in time to the Isle of Danu Talis, where Osiris and Isis are revealed to be Dee's masters and the twins' parents. Osiris removes Dee's immortality, but Dee does not immediately die (he is later found by Marethyu, who restores his health and sight). Virginia Dare chooses to side with Osiris and Isis.

Šaltinis

Žvelgiant iš šalies, gali pasirodyti, kad yra tik dviejų rūšių knygos – kurias įmanoma skaityti, arba tos, kurių nesinori net prisiminti. Ne veltui paminėjau žodį įmanoma – skaitymas dabar daugiau priverstinis dalykas, nei malonumas.

Ši knyga iš pilkos minios paminėtos viršuje išsiskiria dviem aspektais – ją lengva skaityti, ir ji yra įdom,.įdomi pakankamai, kad pulčiau ieškoti jos skaityti net tada, kai apie leidinį lietuvių kalba dar nėra nė kalbos, nei oficialiame “Obuolio” puslapyje, nei jų Facebook puslapyje.

Surasti tai suradau ir nepasigailėjau. Pasakojimas tęsiasi ten, kur baigėsi “Raganius” – su visais savo niuansais ir mažomis intrigomis (pasinaudodamas proga paminėsiu, kad tai paskutinioji iš šešių knygų serijos, besisukančios apie nemirtingąjį Nikolą Flamelį, nemirtingąjį Alchemiką).

Pasakojimas vystomas įvairių veikėjų akimis, todėl siužetas yra gana dinamiškas, nenusistovintis, bei ignoruojantis. Aišku, kartais tai tiesiog erzina – įdomiausioje vietoje nutrūkusi vienų veikėjų pasakojimo linija nutraukiama, ir prasideda nauja, ne mažiau intriguojanti, taip nepasiekiant pagrindinio įtampos taško iki pat pabaigos.

Pasakojimo stilius išbaigtas, natūralus ir nuoseklus. Aišku, padeda ir tai, kad visi įvykiai paremti mitologija, o ir legendinis Danu Talis yra ne kas kita, kaip Atlantida.

Knygą skaityti Jums patiks jei dar ir dabar su nostalgija prisimenate Hario Poterio seriją (tarp kitko, Flamelis figūravo ir Poterio serijoje). Knygą vertinčiau stipriu devynetu. Iki dešimtuko truputį pritūko – per daug užsitęsė, o ir pabaiga kiek per daug nuspėjama…

P.s. Ši knyga yra paskutinė alchemiko serijoje, todėl tikslesnį požiūrį ir vertinimą atskleisiu visos serijos aprašyme, kai ši knyga pasirodys Lietuvoje…

1 komentaras: