2012 m. lapkričio 15 d., ketvirtadienis

Stephen king "Rūkas"

Stephen King "Rūkas"

Svarbi informacija apie leidinį

Žanras - Romanas
Leidykla - Eridanas
Išleidimo vieta - Kaunas
Išleidimo metai - 1994
Puslapių skaičius - 241
Vertė - Živilė Samėnaitė ir Jolanta Korolkovaitė


Apžvalga
   Tai knyga, kurioje sudėtos kelios istorijos: "Kukurūzų vaikai", "Pragaro katė", "Korporacija "Meskite rūkyti"", "Rūkas". Pastarasis pavadinimas matomas ir knygos viršelyje. Nenuostabu, nes tai ilgiausia istorija šioje knygoje.
    Kažkada dar vaikystėje skaičiau šią knygą ir prisiminiau ją su didžiausiu malonumu, taigi nedvejodama vėl jos ėmiausi. Ir žinoma, patikrintas "daiktas" ir lieka patikrintu. 
 

Pliusai 
1. Knyga labai lengvai skaitosi ie už tai galiu būti dėkinga ne tik autoriui, bet ir vertėjoms, kurios tikrai padarė nuostabų darbą.
2. Visos istorijos ganėtinai trumpos, bet išsamios ir lengvai suvokiamos, taip pat jos ir ganėtinai šiurpios. Perskaičiusi "Pragaro katė" taip ir stebėjau savo katę ar ji piktai į mane nežiuri (cha cha).
3. Įtaigios istorijos, na gal išskyrus "Rūkas" turi galimybę įvykti realybėje. Gal ne visu mastu, bet bent jau dalinai, todėl autoriaus fantazija dar labiau leidžia įsijausti savo įvykių realia galimybe.
 Minusai
1. kaip minusą įvardinsiu "Rūkas" pabaigos neaiškumą. man tikrai buvo įdomu kaip viskas baigsis, deja pasakojimas nutrūksta nei šiaip nei taip. Niekas nepaaiškėja. Trumpai tariant pasakojimas be pabaigos, bet matyt tokia buvo autoriaus intencija.
 
   Labai puiki knyga lengvam paskaitymui ir atsipalaidavimui vakare. Vertinu 10/10 

1 komentaras: